Pagina 1 van 1

afmeting volière

Geplaatst: Za 29 Nov 2014, 17:34
door Sandra78
Vraag mijnerzijds. De volière die ik gekocht heb is 76 cm breed, 180 cm hoog met aan een zijde een schuin dak en 2,30 lang. Is dit voldoende voor een koppel vogels bijvoorbeeld een Turquoisine?

Ik wil dan nog een klein boompje of een lage javaboom er in zetten en uitaard nog wat zit stokken. Er zit een behoorlijk groot nachthok/ broedblok al ingebouwd. En de bodem zijn schuiflades. Misschien in potten nog 2 lage struikjes beetje natuurlijk habitat waar ze ook achter kunnen gaan zitten..

Wat is jullie visie hierop?

Re: afmeting volière

Geplaatst: Za 29 Nov 2014, 20:20
door Fernande
Daar kun je zeker een koppeltje in doen hoor!
Als je planten in de voliėre zet, let dan goed op dat je planten kiest die niet giftig zijn, er staat een lijst hier op het forum, even de zoekfunctie gebruiken, en een hoop kromsnavels vinden het heerlijk om aan van alles te knagen dus wees niet teleurgesteld als er na een tijdje een wat kalere plant ontstaat haha.

Succes! Groetjes Fernande.

Re: afmeting volière

Geplaatst: Za 29 Nov 2014, 20:32
door Sandra78
Oh gelukkig was eigenlijk al bang dat het te klein zou zijn…
Had al even in de lijst gekeken inderdaad, weet dat velen het wellicht overbodig vinden maar ook een vogel mag zich graag wel een beetje verstoppen soms en wat knagen..

Re: afmeting volière

Geplaatst: Zo 07 Dec 2014, 14:18
door Sandra78
Ergens volgende week zal ik hem kunnen halen (mits het weer geen roet in het eten gooit door extreem te gaan vriezen). Ik zal dan ook even een foto er van plaatsen.

Re: afmeting volière

Geplaatst: Do 12 Feb 2015, 00:49
door Sandra78
Later dan de bedoeling maar overmorgen zal de volière er dan eindelijk zijn!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: afmeting volière

Geplaatst: Di 24 Mar 2015, 13:40
door Sandra78
Inmiddels zit er een plexi plaat voor ( welke er bij warm weer er af kan),gaan we komend weekend broedblok er uit halen en een voor Bourks er in doen. Maar nu is de inrichting best kaal.. Omdat er lades van trespa in zetten kan ik ook niet echt potten met struiken/ boompjes er in doen ivm het gewicht. Ik wou toch de achterwand een beetje “ aankleden” Als ik nou wat nep beplanting gebruik zou dat kwaad kunnen? Wellicht komen er nl nog wat beginners vogeltjes in want mijn partner vind het kaal zo…

Re: afmeting volière

Geplaatst: Di 24 Mar 2015, 15:27
door Antoine
Het zal wel mooi zijn met nep planten maar ik weet nu niet of dat goed gaat zijn.Als ze er op knagen en opeten,deze zijn toch van een soort kunststof en is schadelijk.
De voliere is goed.Mensen zetten nogal rap een vierkante,maar deze kan beter veel langer dan breed zijn,zo hebben ze de kans om te vliegen.
Dus dat heb je toch goed gezien.

Re: afmeting volière

Geplaatst: Di 24 Mar 2015, 16:29
door Sandra78
Nou daar zit ik ook wel een beetje mee, er werd nl geadviseerd om beginnersvogels er in te doen zoals meeuwtjes, zebravinken of binchowastril maar die zoeken juist weer beschutting in de planten en vaak worden die neppers gebruikt. En mijn bourkes zijn zo rustig hahah die doen idd vrijwel niks dan eten en stokzitten .


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk