Broedse kanarie

KanarieBeau
Dooier
Dooier
Berichten: 3
Lid geworden op: Wo 24 Mei 2017, 16:38
Contact:

Broedse kanarie

Berichtdoor KanarieBeau » Wo 24 Mei 2017, 16:56

Hallo allemaal,

Sinds ongeveer een jaar hebben wij een kanarie; Beau. Het is een vrouwtje en zit alleen in een broedkooi (vorig jaar is haar vriendje overleden).
Op dit moment is zij broeds (denken wij). Wanneer onze kastdeur piept, piept zij mee. Haar houding is dan kop en staart naar boven. Ze zit sinds een paar dagen in haar grootste voerbakje zoals andere vogels op nestjes zitten. Gisteren zagen wij haar voor het eerst met veertjes in de weer om naar het voerbakje te verplaatsen.

Nu hebben wij de volgende vragen:
- Moeten wij haar een nestje geven? Er is geen mannetje, dus zij zal niet bevrucht worden; is dit zielig?
- Kan zij eitjes leggen zonder dat ze is bevrucht? Is het mogelijk dat wij binnenkort een eitje treffen die niet is bevrucht, maar zij het zal proberen uit te broeiden?
- Moeten we er nog een mannetje bij zetten nadat zij ongeveer een jaar de kooi voor zich zelf heeft gehad? Wanneer kan dit het beste, in het broedseizoen, voor de rui, na de rui, etc...?

Alvast bedankt en een hartelijke groet.

Gebruikersavatar
Toekan-Toerako
Moderator
Moderator
Berichten: 718
Lid geworden op: Ma 22 Jul 2013, 16:16
Locatie: Vlaardingen
Contact:

Re: Broedse kanarie

Berichtdoor Toekan-Toerako » Do 25 Mei 2017, 20:10

Het kan heel goed dat ze eitjes gaat leggen. Random door de kooi of als je een nestje geeft kan ze inderdaad gaan broeden. Omdat ze niet uit komen zullen zal ze er misschien weken op blijven zitten en uitgeput raken. Na een week of 2 de eitjes daarom weghalen.
Of het zielig is... geen idee. Zal in de natuur vast ook voor komen.

Je kunt er in juni nog prima een man bij zetten als je graag bevruchte eieren wilt. De jongen zullen dan wel weg moeten als ze zelfstandig zijn, tenzij je nog andere ruimte voor de vogels hebt hebt naast de kooi.
I believe I can fly!!!

-> Download de Tapatalk App voor het Volièreforum! Voor iOS en Android

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast