Witwangtoerako

Gebruikersavatar
Toekan-Toerako
Moderator
Moderator
Berichten: 718
Lid geworden op: Ma 22 Jul 2013, 16:16
Locatie: Vlaardingen
Birthday
Contact:

Witwangtoerako

Berichtdoor Toekan-Toerako » Zo 20 Mar 2016, 20:56

Toerako's in het algemeen een lust voor het oog. Ze zijn zeer slank en elegant en sommige soorten ook felgekleurd. De witwangtoerako is een redelijk grote vogel, groen van kleur met witte wangen. Verder zijn ze te herkennen aan hun typische toerako-kuif. In het wild komen ze voor in de jungles van Afrika: Winterhard zijn ze dan ook niet.

Ze eten uitsluitend vers fruit, welk in zeer kleine stukjes gesneden moet worden, anders komt het vast te zitten in zijn keel. Variatie is van belang!

Jammer genoeg zijn ze NIET geschikt om met andere vogels samen gehouden te worden, sinds ze agressief uitvallen. Wanneer één van deze dieren wordt losgelafen in een volière zullen allw andere inwoners snel worden afgemaakt. Als agressie het probleem niet is dan is het wel de manier van voortbewegen: Ze hupsen van tak naar tak en onoplettende kleine vogels worden snel vertrapt, wat tot fatale verwondingen kan leiden. De dieren hebben een groot verblijf nodig, tussen de 5x3x2 meter en 6x2x3 meter in, met verwarmd binnenverblijf

Als u overweegt één (of een koppel) van deze prachtige dieren ondee uw hoede te nemen, denk dan goed na over de gevolgen die dat heeft. Hun veeblijf neemg veel ruimte in en er kunnen gwen andere vogels bij. Het gedrag moet meerdere uren per dag gemonitord worden omdat de koppels op willekeurige momenten ruzie kunnen en zullen krijgen, wat tot dodelijke verwondingen kan leiden. Verder moet het eten met aandacht bereid worden. Een jong koppeltje zal ergens tussen de 250 en 300 euro kosten. Dit zijn de 'makkelijkste' vogels van de toerakofamilie.
I believe I can fly!!!

-> Download de Tapatalk App voor het Volièreforum! Voor iOS en Android

Gebruikersavatar
Antoine
Hoogvlieger
Hoogvlieger
Berichten: 539
Lid geworden op: Di 01 Nov 2005, 18:19
Locatie: Leuvensesteenweg 11 3290 Diest (Belgie)
Contact:

Re: Witwangtoerako

Berichtdoor Antoine » Zo 20 Mar 2016, 21:11

Toerauto's vind ik wel mooie vogels.
Er is maar èèn nadeel aan en dat is je hebt er wel wat plaats voor nodig zoals voor vele grote vogels.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast